Hi ha alternativa al model Cruset? Sí, la transparència (I)

Falten poc més de tres mesos per les eleccions municipals. Converso amb diversos riudomencs implicats en política local i de colors múltiples. Hi ha republicans, cupaires i algun convergent. I després d’unes quantes converses em pregunto si hi ha alternativa al model Cruset. Sí, i tant! D’acord, això ja ho tenim clar, però d’aquí se’n deriven dues preguntes més: 1. Quina és l’alternativa? 2. Qui la construeix?

Quina és l’alternativa al model Cruset?

L’alternativa al model Cruset és la TRANSPARÈNCIA, en majúscules. Algú em pot dir com s’escullen els acomodadors del Casal Riudomenc? I els directors i monitors de l’Escola de Lleure? I el gestor de la Biblioteca Municipal? I l’encarregat del local jove “El Mercat”? Em faig totes aquestes preguntes perquè un servidor s’ha adonat que tots aquests llocs de treball no s’han publicat al Butlletí d’Informació Municipal (BIM). I, és clar, tenint en compte que aquest butlletí és la principal eina de comunicació formal que té l’Ajuntament, fa pinta que seria el millor lloc per fer-ho. Per què, aleshores, no hi apareixen?

Fotografia dels participants a l’Escola de Lleure 2009. A la part de dalt, amb samarreta groga, els monitors que hi van treballar. Extreta del butlletí número 73.

Fotografia dels participants a l’Escola de Lleure 2009. A la part de dalt, amb samarreta groga, els monitors que hi van treballar. Extreta del butlletí número 73.

Per què les ofertes laborals no apareixen al butlletí?

Reviseu tots els butlletins de les dues darreres legislatures, és a dir dels últims vuit anys. Quantes ofertes laborals creieu que hi trobareu vinculades als casos acabats de citar? Ja us ho dic jo, que m’hi he entretingut. La resposta és CAP, també en majúscules. En total, estem parlant de 50 butlletins, que van des que Cruset va prendre possessió com a alcalde per primer cop (BIM número 52, del juny de 2007) fins al darrer butlletí, de juliol-setembre de 2014.

Per què cito aquests llocs de treball i no uns altres? Doncs perquè tots ells s’han assignat amb Cruset sent alcalde de Riudoms i, per tant, n’és directament responsable. Vist això, la següent pregunta que em faig és: les persones que ocupen tots aquests llocs de treball com s’assabenten que estan vacants si no es publiquen al Butlletí d’Informació Municipal?

Les úniques ofertes laborals que trobareu en aquests 50 butlletins són tres notícies sobre places de la Guàrdia Urbana (butlletins 65, 69, 79) i dues més sobre l’obertura d’una borsa de treball per a la brigada municipal (butlletins 99 i 100). Més enllà d’això, l’única altra informació destacable és un breu sobre l’actualització de la borsa de treball de l’Ajuntament (butlletí 86) sense informació de cap lloc de feina concret del propi consistori.

Una de les escasses informacions en matèria de contractació laboral publicades al butlletí. Foto i text extrets del butlletí número 100.

Una de les escasses informacions en matèria de contractació laboral publicades al butlletí. Foto i text extrets del butlletí número 100.

Per tot plegat em pregunto: Transparència? Igualtat d’oportunitats?

(En els dos propers posts del blog exposaré un altre exemple del que considero manca de transparència i també intentaré respondre la pregunta “Qui construeix l’alternativa al model Cruset?”)